سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اشنایی با اصول و راهکار های پرورش مرغ عشق

آشنایی با روش های تکثیر مرغ عشق . تکثیر و تولید مثل همواره در طبیعت از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. انسان، حیوانات و گیاهان همگی برای ادامه نسل و بقای نژاد خود نیاز به تولید مثل دارند، پرندگان نیز جزوی از حیوانات بوده و برای بقای نسل خود بالاجبار نیاز به تولید مثل و تکثیر دارند. هدف این مقاله نیز آشنایی شما با مرغ عشق ها، روش های تکثیر و عوامل محرک و بازدارنده بر تکثیر و تولید مثل آنها می باشد. لطفا با ما همراه باشید.

 

تکثیر مرغ عشقتکثیر مرغ عشق

 

مرغ عشق ها چگونه پرندگانی هستند؟

آنها بر خلاف سایر پرندگان بسیار انسان دوست و عاشق بازیگوشی و سرگرمی می باشند. البته قابلیت یادگیری هم دارند و شما می توانید سخن گفتن را نیز به آنها آموزش دهید که شرایط خاص خودش را دارد مثلا باید حتما تنها باشند و سن آنها از 6 هفته بیشتر نباشد چون یادگیری برای مرغ عشق های بالغ مشکل می باشد.

آنها به راحتی با محیط جدید و صاحب جدید خود آشنا می شوند و به آن عادت می کنند، در برابر بیماری ها نیز مقاوم می باشد. در مورد ویژگی های مرغ عشق مقالات جداگانه ای نوشته ایم که می توانید به آنها مراجعه فرمایید.

 

چرا تکثیر مرغ عشق مهم است؟

اگر شما یک پرورش دهنده مرغ عشق باشید و مکان زیادی را برای پرورش مرغ عشق ها در نظر گرفته باشید، حتما متوجه اهمیت تولید مثل و تکثیر در مرغ عشقها خواهید شد. زیرا از طریق تکثیر و پرورش و فروش مرغ عشق ها هم می توان به درآمد رسید و هم اینکه می توانید با راه اندازی یک پرنده سرا روزانه بازدید کننده های زیادی را جذب کنید. افراد زیادی هستند که حاضرند در قبال مشاهده و بازی با پرنده های شما به شما پول بپردازند.

 

روش های تکثیر مرغ عشق

در حالت کلی دو روش برای تکثیر مرغ عشق ها وجود دارد که عبارتند از :

  • روش طبیعی : جفت گیری مرغ عشق ها و تخم گذاری پرنده ماده، سپس خوابیدن آن روی تخم ها
  • روش مصنوعی : خریدن تعدادی تخم نطفه دار مرغ عشق و یک دستگاه جوجه کشی خوب

 

 

تکثیر مرغ عشقروش طبیعی تکثیر مرغ عشق

1-روش طبیعی تکثیر مرغ عشق

یکی از راه های تکثیر مرغ عشق به صورت طبیعی می باشد. این روش زمانی کاربرد دارد که شما از قبل یک جفت مرغ عشق بالغ و سالم خریداری کرده باشید، در این روش شما باید شرایط لازم را برای جفت گیری و تخم گذاری مرغ عشق ها فراهم کنید. این شرایط شامل ساخت یک لانه استاندارد، تغذیه کامل، محیط آرام و دما و رطوبت مناسب می باشد. شرط اول در انجام یک جفت گیری موفق همانطور که گفته شد بالغ و سالم بودن مرغ عشق ها می باشد مرغ عشق ها حداقل باید 10 ماه سن داشته باشند

و از نشانه های سالم بودن یک جفت مرغ عشق، سرحال بودن، تمیز بودن، پر جنب و جوش بودن و با اشتها بودن آنها می باشد. پس از اطمینان از دو مورد فوق نوبت به ساخت یک لانه چوبی برای تخم گذاری مرغ عشق ماده می رسد، در صورتی که لانه آنها محیا باشد و هم چنین از تغذیه کاملی نیز برخوردار باشند، خود به خود شروع به جفت گیری و تخم گذاری خواهند کرد. از دیگر شرایط مورد نیاز برای شروع یک جفت گیری موفق، آرام و بدون استرس بودن محیط، دما و رطوبت مناسب می باشد.

وجود سر و صدا ناهنجار مانند صدای انداخته شدن ظروف، صدای سگ و گربه آنها را خواهد ترساند، دمای مناسب محیط آنها بین 22 الی 25 درجه سانتی گراد می باشد، وجود بخار ساز در محیط آنها الزامی می باشد و هم چنین وجود بخار اکالیپتوس در تحریک جنسی مرغ عشق ها بسیار کمک کننده خواهد بود.

پس از مهیا شدن شرایط فوق مرغ عشق نر با خوردن نوک جنس ماده، رقص و بازیگوشی او را تحریک به جفت گیری خواهد نمود، پس از کمی تلاش مرغ عشق ماده تسلیم شده و بدین ترتیب جفت گیری آنها شروع خواهد شد.

در ادامه تکثیر مرغ عشق به روش طبیعی ، مرغ عشق ماده پس از جفت گیری به لانه رفته و آماده تخم گذاری می شود و روزانه یک تخم نطفه دار به دنیا خواهد آورد و بعد از اینکه تعداد تخم ها به 9 الی 10 عدد رسید بر روی آنها می خوابد و تا زمان بیرون آمدن جوجه ها از لانه بیرون نخواهد آمد. طول دوره جوجه کشی مرغ عشق ها 18 روز می باشد، شاید در طول دوره جوجه کشی مرغ عشق نر دوباره بخواهد با مرغ عشق ماده جفت گیری نماید در این صورت با مقاومت مرغ عشق ماده رو به رو خواهد شد. احتمال درگیری و حتی زخمی شدن دو طرف وجود دارد بنابراین بهتراست که در طول دوره جوجه کشی، مرغ عشق نر را در قفسی جداگانه قرار دهید.

لطفا توجه نمایید که در صورت عدم وجود جنس نر نیز، مرغ عشق ماده تخم گذاری خواهد کرد ولی تخم ها بدون نطفه خواهد بود، بنابراین برای داشتن تخم نطفه دار حضور مرغ عشق نر در قفس الزامی بوده و مرغ عشق ماده حتما باید از طریق جنس نر بارور شود.

 

روش مصنوعی تکثیر مرغ عشقروش مصنوعی تکثیر مرغ عشق

2- روش مصنوعی تکثیر مرغ عشق

در این روش شما باید یک دستگاه جوجه کشی و تعدادی تخم نطفه دار مرغ عشق خریداری نمایید. این روش زمانی کاربرد خواهد داشت که شما برای اولین بار قصد پرورش مرغ عشق را دارید یا مرغ عشق های شما بنا به دلایل نامعلومی پس از تخم گذاری اقدام به خوردن تخم های خود می کنند در این صورت خرید یک دستگاه جوجه کشی خوب و کارآمد الزامی خواهد بود.

هنگام خرید تخم های نطفه دار برای تکثیر مرغ عشق لطفا توجه فرمایید که حتما از مکان های معتبر دارای مجوز از اداره دامپزشکی یا جها کشاورزی، تخم ها را خریداری نمایید. تا زحمات شما در طول این 18 روز انتظار بر باد نرود. هم چنین در خرید دستگاه جوجه کشی نیز باید توجه لازم را به عمل آورید،

برای شروع می توانید از یک دستگاه جوجه کشی خانگی استفاده کنید که هم قابل استفاده در منزل باشد و هم اینکه برق کمتری مصرف نماید. دستگاه جوجه کشی خریداری شده باید از گارانتی، خدمات پس از فروش و پشتیبانی خوبی برخوردار باشد تا در صورت به وجود آمدن هرگونه مشکل یا سوالی در کنار شما باشند.

پس از اینکه تخم ها را خریداری نمودید باید آنها را به خوبی تمیز کنید تا هیچ گونه لکه و نجاستی بر روی آن نماند. از شستن تخم ها خودداری کنید چون با این کار لایه محافظ تخم که کوتیکول نام دارد و بسیار نازک بوده از بین می رود و میکروب ها به داخل تخم نفوذ خواهد کرد.

وظیفه کوتیکول جلوگیری از خروج آب از تخم و ورود باکتری ها به داخل تخم می باشد. پارچه مورد استفاده باید کاملا نرم و خشک باشد چون حتی خیس بودن پارچه نیز لایه محافظ تخم ها را از بین خواهد برد. هم چنین از گاز فرمالدهید نیز می توانید برای ضد عفونی کردن تخم ها استفاده کنید.

باید دستگاه را 24 ساعت قبل از شروع جوجه کشی روشن نموده و بر روی دما و رطوبت موردنیاز تنظیم کنید، پس از گذشت 24 ساعت در صورتی که نسبت به سالم بودن دستگاه مطمئن شدید می توانید تخم ها را درون دستگاه قرار دهید و 18 روز منتظر بمانید تا جوجه ها از تخم بیرون بیایند. دمای مناسب بین 37?2 الی 37?8 درجه سانتی گراد و رطوبت لازم بین 58 الی 63 درصد می باشد.

در طول دوره جوجه کشی تکثیر مرغ عشق اگر متوجه هر گونه تغییر رنگ در تخم ها شدید، آن را سریعا از دستگاه خارج کنید چون تخمی که رنگش تغییر کند حتما گندیده شده و به زودی منفحر خواهد شد و کل دستگاه و سایر تخم ها را نیز آلوده خواهد نمود.

سه روز آخر جوجه کشی را دوره هچر می گویند، یعنی در این دوره جوجه ها سر از تخم بیرون می آورند. در این دوره شما باید تخم ها را از شانه های جوجه کشی بیرون بیاورید و درون سبد هچر در داخل دستگاه قرار دهید، تا جوجه ها هنگام بیرون آمدن از تخم هیچ مشکلی نداشته باشند.

در مقالات بعدی در مورد شرایط محیط جوجه های یک روزه تا 10 روزه و همینطور تغذیه و بیماری آنها صحبت خواهیم کرد.

منبع : پرورش مرغ عشق